02
08
2015

Sa ne cunoastem Satmarul pe bicicleta – Etapa II

Autor: Pro Racers 0

Sa ne cunoastem Satmarul pe biciclete

Va multumim ca ati participat in numar atat de mare ( peste 60 de ciclisti ) la a doua etapa a evenimentului ” Sa ne cunoastem Satmarul pe bicicleta” organizat de clubul nostru in parteneriat cu Societatea Carpatina Ardeleana. Chiar daca traseul s-a intersectat si cu drum european, va multumim ca impreuna am reusit sa demonstram ca putem sa pedalam civilizat si in conditii de siguranta, in numar mai mare.

Nu in ultimul rand, ne-am propus ca in traseul nostru ciclist sa includem unele atractii turistice, monumente istorice, castele sau case memoriale astfel sa aflam mai multe din istoria orasului nostru. Iar pe aceasta cale ii multumim lui Teletin Catalin George pentru bunavointa de a ne fi ghid la situl arheologic Cuptoarele Dacice de la Medies Aurit.

Cuptoarele dacice de la Mediesul Aurit sunt unice in Europa datorita dimensiunilor de peste 2 metri, aici producandu-se vase de ceramica de dimensiuni mari pentru provizii destinate comertului. Deasemena, descoperirea sitului arheologic in 1964 si devenit rezervatie in 1970, atesta fara dubii prezenta dacica inainte de ocupatia romana, anii 100-350 d.Hr

Ne vedem cu bine pentru urmatoarea etapa.